Orzo met chorizo en garnalen

Orzo met chorizo en garnalen

Deze orzo met chorizo en garnalen is een makkelijke maaltijd voor perfect voor een drukke doordeweekse dag. Als je alleen de orzo maakt heb je al een lekkere en smaakvolle maaltijd. Wil je hem extra bijzonder maken? Maak dan ook de geroosterde tomaten erbij.

Soms haalt de dag me in. Dan ben ik lekker aan het werk, zit in een goeie flow en op het moment dat ik de kinderen moet gaan halen, realiseer ik me dat er nog geen boodschappen in huis zijn. Dan is het racen naar de supermarkt. In sneltreinvaart door de paden heen. Op zoek naar alle ingredienten voor dit super makkelijke recept.

Soms heb ik mazzel. Dan liggen alle ingrediënten voor dit recept al in de voorraadkast, vriezer of tuin.

Dit recept is wat dat betreft echt perfect voor die haast dagen. Dan is het ook nog eens ontzettend snel te maken en zo makkelijk. Je kan dit dus prima in elkaar flansen terwijl de kids hyper door het huis stuiteren.

Wil je deze orzo echt no-time op tafel hebben staan? Dan sla je de geroosterde tomaten lekker over en serveer je de orzo met wat extra losse tomaatjes. Heb je net 10 minuten meer tijd? Gooi die tomaten dan even in de oven om te roosteren. Het geeft een heerlijke frisse touch aan dit gerecht.

Dit recept van orzo met chorizo en garnalen lijkt meer op een risotto. Alleen dan supersnel en heel erg makkelijk. Het is wel belangrijk dat je blijft roeren, het plakt namelijk als een malle aan de pan. Maarm net als een risotto, kan je lekker alles in een pan gooien. Alleen de riso is een stuk sneller gaar dan risotto.

Orzo of Riso?

Orzo, ook wel riso genoemd, is een pasta variant die lijkt op een rijstkorrel. Hij wordt oorspronkelijk in soepen gegeten in Italië. Is het een couscous vervanger in de arabische keuken en de grieken mengen het wel eens door hun rijst.

Kidsproof

Dit gerecht is daarnaast ook echt heel helemaal kidsproof. Al op jonge leeftijd vonden onze kinderen dit lekker. WAt ze ook fijn vonden is dat ze dit al snel zelf konden eten. Deze kleine korrelige pasta was voor hun namelijk heel makkelijk met een lepel te eten. Perfect om als kleine dreumes mee te oefenen.

Nog meer makkelijke en snelle kidsproof maaltijden?

Orzo met chorizo en garnalen

Lekker makkelijk recept voor
Bereidingstijd30 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mediterraan
Porties: 4

Ingrediënten

  • 300 gram Orzo / Riso
  • 300 gram Garnalen of Gamba's
  • 200 gram Chorizo in dunne plakjes
  • 1 Ui gesnippert
  • 500 ml Gezeefde tomaten
  • 500 ml Kippenbouillon van een bouillonblokje
  • 400 gram Tasty tom tomaten
  • Basilicum ter garnering

Instructies

  • Optioneel: Verwarm de oven voor op 220C
  • Optioneel: Doe de tasty tom tomaten in een ovenschaal in de oven en rooster ze 20 tot 30 minuten
  • Zet een pan met dikke bodem op het vuur. Doe de chorizo in de pan (zonder olie). Bak tot het ver uit de chorizo is gelopen. Gier eventueel een teveel aan vet af.
  • Doe de ui bij de chorizo en fruit op een zacht vuur aan tot ze glazig worden
  • Voeg de rizo/orzo toe aan de pan en bak even kort mee
  • Voeg de gezeefde tomaat en bouillon toe en breng al roerend aan de kook. Laat 6 minuten al roerend op laag vuur koken
  • Voeg de garnalen toe en kook nog 3 minuten mee. De garnalen zijn roze geworden en de orzo is gaar.
  • Schep op een bord samen met de geroosterde tomaten

Notities

De kooktijd van de garnalen verschilt heel erg, afhankelijk van de grootte van de garnaal. Kijk daarom goed op de verpakking welke tijd je moet aanhouden. 
Orzo met chorizo en garnaal
orzo met chorizo en garnalen orzo met chorizo en garnalen
Tags:

Geef een reactie