Lekker makkelijke maaltijd voor een doordeweekse dag. Wok noodles met kip en pindasaus, met lekker veel groente.
Er is weinig zo lekker als pindasaus. Lekker met saté, gado gado of een frietje. Natuurlijk mag het niet ontbreken bij een oudhollandse BBQ of gourmet avond. Wat mij betreft draaien al die maaltijden om de pindasaus. Sterker nog, ik weet niet eens zeker of ik het erg zou vinden om de maaltijden achterwege te laten en met een bak pindasaus aan tafel te zitten. Maar dat schijnt dan weer geen goede gezonde voedzame maaltijd te zijn.
Ik ben dus dol op pindasaus, dat is wel duidelijk. Nu heb ik gelukkig ook ontdekt hoe ik deze smaken in een wat gezondere wok schotel kan verwerken. Zo heb ik ook een recept voor een snelle maaltijd met boontjes en kip en nu dus deze wok noodles met kip en pindasaus. Je kan toch niet altijd bakken saus lepelen of iedere dag friet of saté ga je ook zien op de weegschaal. D
Onze kinderen vinden vooral de noodles wel erg interessant. Ze zijn nog niet zo’n fan van kipfilet. Iets met de structuur staat ze vaak nog tegen. De herkenbaarheid van de pindakaas helpt hier gelukkig wel bij. Het maakt dat ze net wat meer bereid zijn om te proberen en proeven.
In dit gerecht gooi ik weer flink wat Sriracha. Iets wat ik vaak doe als ik een gerecht alleen pittig wil maken voor de volwassenen. Ik haal dan de kinderportie uit de pan en gooi dan de hete saus erbij. Omdat het een saus is mengt het zich net wat makkelijker door het hele gerecht, dan wanneer ik fijngesneden pepers zou pakken. Heb je geen kleine kids en kook je voor mensen die van pittig houden, kan je lekker beginnen met wat fijn gesneden pepers.
Het succes van een goede wokmaaltijd zit hem in de voorbereidingen. Alles moet klaar staan, want als je nog iets moet snijden of pakken tijdens het wokken dan brand de boel aan of is het alweer te gaar en verbrand.
Noodles kip met pindasaus uit de wok
Ingrediënten
Voor de noodles
- 1 el Olie om te wokken
- 400 gram Kipfilet in kleine blokjes
- 1 Rode ui in grove stukken
- 250 gram Sugar snaps in kleine stukes
- 1 Chineese kool in grove stukjes
- 150 gram Peen julienne
- 400 gram Udon noodles (of andere ready to wok noodles)
Voor de saus
- 2 el Pindakaas
- 1 el Sojasaus
- 1 tl Vissaus
- 1 Limoen alleen het sap
- Sriracha optioneel en naar smaak
- 3 Kaffir limoen blaadjes fijn gesneden (optioneel)
Instructies
- Zorg dat je alle ingrediënten en klaar hebt staan en zet een wok op hoog vuur.
- Doe de olie in de pan als deze begint te walmen. Voeg meteen de kipfilet toe en roerbak kort tot hij een mooi kleurtje heeft gekregen. Doe de rode ui erbij en roerbak kort mee. Schep alles uit de pan
- Doe de sugar snaps in de pan en roerbak 3 minuten. Voeg de peen toe en roerbak een minuutje mee. Schep uit de pan
- Voeg de chineese kool toe en laat slinken in de pan.
- Voeg de noodles toe samen met wat water om de boel los te krijgen.
- Doe de kip, ui, sugarsnap en wortels weer terug in de pan en laat mee warmen
- Doe alles voor de saus in de pan en voeg eventueel wat water toe om alles los te roeren. Voeg de sriracha naar smaak toe en roer goed door. Laat het geheel goed doorwarmen en serveer op diepe borden.