Ga naar de inhoud

Ananas Chili Smoothie

Ananas Chili smoothie

Waan je in Azië met deze tropische Ananas Chili Smoothie. Lekker als verfrissend tussendoortje of als licht ontbijtje.

Altijd als ik ananas eet denk ik terug aan onze geweldige reis naar Vietnam. Het was onze huwelijksreis en we hebben een maand rondgetrokken door dat prachtige land. Zodra je een voet uit de deur zet kom je ze al tegen. Straatventers die lekkere mini-ananasjes vers voor je schillen.

Een van de lekkerste manieren om ananas te eten heb ik dan ook hier ontdekt. In de Mekong delta waar ze verse sappige ananas serveren met zout en chili. In een woord ge-wel-dig! Het zout maakt de ananas op de een of andere manier nog zoeter en sappiger, terwijl de chili een heerlijke kick geeft aan de ananas.

Dus toen ik laatst een mooie ananas per ongeluk had gekocht (dit gebeurt mij te vaak trouwens…. fruit kopen terwijl ik thuis al hele bergen fruit heb liggen), moest ik er wat mee. Inmiddels was de ananas al flink rijp aan het worden. Snel in stukken snijden maar en in de koelkast zetten. Dan heb je nog kans dat het opgaat voor hij wegrot.

De ananas stond dus gesneden en wel voor me klaar…. te wachten… in de koelkast. Naast de ananas een mooie grote beker skyr. En je raad vast wat er toen gebeurde. Alles is samen met wat zout en chili in de blender beland voor een heerlijke frisse, tropische ananas chili smoothie.

Ananas Chili Smoothie

De smoothie is echt heel makkelijk te maken. Dat maakt het ideaal als lekker tussendoortje of snack. Houd je van een licht ontbijt dan is dit recept perfect!

Men neme namelijk 1 rijpe ananas, 100 gram Skyr (of magere kwark, of yoghurt) en 20 ml gewone melk. Dit gooi je allemaal in een blender. Een flinke snuf zout en chili naar smaak. Blenden maar! Een klaar is je heerlijke frisse smoothie.

Ook lekker met ananas:

Mocht je nou nog meer ananas overhebben, dan is dit ook lekker met ananas:

Ananas Chili Skyr smoothie

Frisse smoothie van Ananas, Chili en yoghurt
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd15 minuten
Gang: Ontbijt
Porties: 1

Equipment

  • Blender

Ingrediënten

  • 150 gram Verse ananas
  • 20 ml Magere melk
  • 100 gram Skyr
  • Snufje zout
  • Snufje chilipoeder

Instructies

  • Snij de ananas in kleine stukken en doe samen met de andere ingredienten in de blender of smoothie maker.
Ananas Chili  smoothie

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept