Ga naar de inhoud

Over Mij

Hiske Leenen - Wat zullen we eten?

Hoi! Leuk dat je hier komt lezen. Ik ben Hiske Leenen 39 jaar, getrouwd met Tim en moeder van 3 lieve schatten, Luuk (5), Zoë (2) en Noa (2). Ja je leest het goed, een tweeling. Dit is dan ook de reden dat ik de laatste jaren minder in de keuken heb gestaan. Het zijn schatten, maar ze zijn ook veel werk. Nu de kinderen weer wat groter zijn heb ik weer wat meer tijd om in de keuken te spenderen. Ik ben daarom weer volop de keuken in gedoken.

Naast de zorg voor 3 kleine kinderen, ontwerp ik software. Super leuk! Maar mijn echte passie ligt toch wel in de keuken. Ik geniet echt van een hele dag koken. Het is mijn ontspanning en mijn meditatie als ik alleen in de keuken sta. Natuurlijk sta ik ook vaak samen in de keuken. Manlief en/of de kinderen komen vaak bij me buurten. Een gezellig familiemoment dus.

Mijn liefde voor koken is in eerste instantie aangeslingerd door mijn ouders, die het leuk vonden om gezellig te eten. In het weekend, en vooral tijdens de feestdagen konden ze echt compleet uit te pakken. Met regelmaat stonden die heerlijke, typisch jaren 90, culinaire hoogstandjes op tafel, geïnspireerd op de Tip Culinair en de Allerhande. Vanaf mijn tienerjaren heb ik dan ook vaak genoeg zelf meegekookt en een of twee gerechten op tafel gezet.

Zelf wilde ik als tiener ook iets met eten en gastvrijheid doen. Daarom ben ik gestart op de middelbare hotelschool. Daar heb ik pas echt ontdekt hoe leuk ik koken vond. Toch ben ik niet in de horeca beland, maar op kantoor achter een pc. Ook leuk en dat past veel beter bij mijn leven, maar de roep van de keuken blijf ik toch horen en ik heb dan ook vele dagen achter het aanrecht doorgebracht. 

Nu dus deze blog als uitlaatklep voor mijn culinaire uitspattingen! Leuk dat je meeleest

Wat kan je van “Wat zullen we eten?” verwachten?

  • Makkelijke recepten voor elke dag. Snel op tafel, lekker en voedzaam
  • Kindvriendelijke recepten
  • Heerlijke culinaire uitspattingen voor in het weekend

Veel lees plezier en voor al ook veel kookplezier!