Ga naar de inhoud

Lunch salade met quinoa, appel, canberry en geitenkaas

Lunch salade met quinoa, appel en geitenkaas

Ik ben dol op een goeie lunch salade. Zo ook deze quinoa salade met bietjes, appel, cranberry en geitenkaas. Een flinke portie groente en voldoende vezels en eiwit om je goed te vullen. Dit gezonde lunch recept is makkelijk voor te bereiden voor meerdere dagen en past dus ook prima in jouw mealprep routine.

In de tijd dat ik flink probeerde af te vallen is een van de eerste dingen die ik heb geschrapt brood. Ik vind het gewoon te lekker, kan het blijven eten en vooral lekker dik belegd, met filet american, pate, kipfilet en noem maar op. Het deed niet veel voor mijn lijn of mijn gezondheid. Daarom ging ik op zoek naar alternatieven waarmee ik een flinke dosis extra groenten binnen kon krijgen.

Ook een lekkere groentenrijke en gezonde lunch recepten:

Het eerste wat in mij opkwam toen ik alternatieve lunches ging zoeken, waren Salades! Natuurlijk zijn er altijd wel lunch salades verkrijgbaar in de kantine bij mijn werkgever, maar helaas altijd, maar dan ook altijd bommetje vol met rauwe ui. Zat je de hele middag van die vieze boeren te laten. Verder zat er weinig in dat goed vult, blaadje sla hier, berg ui daar, 3 mini stukjes kipfilet en bijna €5,- armer. Dat moest toch beter kunnen.

Salades meenemen naar je werk

Gelukkig kwam ik toen deze saladebakken tegen van Sistema. Lekker groot en super handig meerdere vakjes om de boel lekker knapperig te houden. Los potje erbij voor de dressing. Een echte game changer voor mij! Hierdoor kon ik namelijk zelf mijn eigen lunch salade meenemen. Het bijbehorende bestek heb ik wel in de prullenbak gegooid, want die werken dan weer niet echt lekker.

Na een flinke zoektocht op het internet heb ik toch best veel inspiratie opgedaan voor lekkere, gezonde en vullende salades. Geen rauwe ui in zicht. Onderstaand recept is wel mijn favoriet. Quinoa met bietjes, appel, cranberry en geitenkaas. De dressing is expres erg simpel gehouden, omdat er al zoveel in deze salade zit.

Deze salade is ook prima voor te bereiden en kan je tot drie dagen in de koelkast bewaren. Alleen de appel, die moet je ’s ochtends nog even toevoegen.

Quinoa salade met appel, cranberry en geitenkaas

Frisse en vullende lunch salade
Bereidingstijd30 minuten
Gang: lunch
Porties: 3
calorieën: 617kcal

Ingrediënten

Voor de salade

 • 180 gram Quinoa
 • 100 gram Babyspinazie
 • 150 gram Geitenkaas naar keuze
 • 150 gram Bietjes Julienne
 • 45 gram Cranberries
 • 30 gram Pistachenoten gepeld
 • 3 Appels
 • 3 eetlepel Olijfolie extra vierge
 • 1 Citroen eventueel citroensap

Instructies

Voorbereiding

 • Kook de Quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen
 • Verdeel de quinoa over de bakken. Voeg de spinazie en bietjes en cranberries toe verdeeld over de bakken
 • Snij de geitenkaas in kleine blokjes
 • Doe de gepelde pistachenoten en de geitenkaas in de vakjes
 • Roer de olijfolie en door met het sap van 1 citroen en verdeel over de dressingbakjes

Last minute (de ochtend dat je de salade wil meenemen)

 • Snij de appel in stukjes en doe in de laatste 2 vakjes. Besprekel met een beetje citroensap tegen het verkleuren
Lunch salade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept