Ga naar de inhoud

Linzensoep met spinazie, citroen en za’atar

Linzensoep met spinazie, citroen en za'atar

Dit is echt de makkelijkste linzensoep ooit! De voorbereidingen zijn 5 minuutjes, linzen weken, uitje en knoflook snipperen en het leeuwendeel van het werk heb je al gehad. Even de boel aanfruiten, bouillon erop en je bent al bijna klaar. Het mooiste is ook dat ik bijna alles in deze soep meestal wel in de voorraadkast heb staan.

Toen ik deze soep ontdekte was ik flink aan het diëten. Ik was net weer aan het werk na de bevalling van mijn oudste en wilde er echt wat kilo’tjes af hebben. Ik nam afscheid van mijn broodlunches en verwelkomde in plaats daarvan de soep en salade lunches.

Deze soep is licht, gezond en toch vult hij goed door de eiwitten en vezels van de linzen. Verder zit er ook spinazie in, heerlijke combi met de linzen. Als ik hem met verse spinazie maak, pak ik meestal babyspinazie omdat die net wat malser is. Eerlijk gezegd pak ik meestal lekker makkelijk bevroren spinazie. Die ligt vaak toch nog in mijn vriezer. De za’atar geeft een frisse zurige smaak aan de verder aardse soep en dit zuurtje wordt nog versterkt door een uitgeknepen citroen.

Deze linzensoep stond dan ook steevast op tafel als ik thuis aan het werk was. Toen nog met de baby in de box, maar later ook wanneer hij op de opvang zat. Hij staat binnen no-time op tafel en vraagt maar weinig aandacht. Ideaal dus als je eigenlijk aan het werk bent (makkelijk te maken tijdens een conference call) of wanneer je kleine kids om je heen hebt.

Als je op je werk een magnetron tot je beschikking hebt kan je hem ook makkelijk meenemen. Ik heb daar deze bakjes voor van sistema. Echt top bakjes voor het meenemen van je lunch. Ik heb er een aantal zo hoef ik maar één keer in de keuken te staan en heb ik meteen 2 porties klaar staan voor wanneer ik snel de deur uit moet.

Op dagen dat ik nog moet sporten is deze lichte lunch wel erg licht. Dan eet ik nog 1 of 2 gekookte eitjes bij, zo naast de soep.

Linzensoep met spinazie, citroen en za’atar

Gezonde en vullende linzensoep
Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd35 minuten
Gang: lunch
Keuken: Italiaans
Porties: 2 personen
calorieën: 238kcal

Ingrediënten

 • 100 gram Groene linzen gedroogd en geweekt in water
 • 150 gram Spinazie
 • 1 Ui
 • 1 teen Knoflook
 • 1 el Za'atar
 • 1 Citroen
 • 1 tl olijfolie
 • 500 ml Groentebouillon

Instructies

 • Snipper de ui grof en hak ook de teen knoflook.
 • Fruit de ui en de knoflook aan in een pan.
 • Voeg de linzen toe aan de pan samen met de bouillon en de za'atar.
 • Kook de soep op een zacht vuur voor zo'n 25 minuten
 • Voeg de spinazie toe en kook nog 5 minuten
 • Breng op smaak met peper, zout en het sap van een citroen

Notities

Het weken van de linzen is optioneel. De soep wordt net wat helderder als je het wel doet omdat je de linzen minder lang hoeft te koken. Heb je haast, sla je deze stap gerust over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept