Op zoek naar een snelle gezonde lunch? Deze noodle bowl met tahini is lekker, snel en gezond. Ook makkelijk vooraf klaar te maken en mee te nemen als lunch salade.
Met een beetje goed gevulde (aziatische) voorraadkast heb je niet veel meer nodig om deze heerlijke noodle bowl te maken. Dit recept heeft alles in zicht voor een gezonde lunch. Goede vetten van de tahini en lekker veel groente.
Ook lekker als lunch
Noodle bowl uitbouwen tot avondmaaltijd
Liever deze heerlijke noodles als avondmaal? Vul dan aan met ei, tofu of kip. Natuurlijk kan je er ook nog veel meer groente doorheen gooien. Denk daarbij aan bosui, kort gewokte paksoi of shiitakes. Of doe lekker wild en vul aan met kimchi, gefermenteerde mosterd bladeren of andere Aziatische heerlijkheden.
Noodle bowl met tahini en verse groente
Snel recept voor een noodle bowl vol verse groente
Porties: 1
Ingrediënten
Voor de saus
- 1 el Tahini evt te vervangen door pindakaas
- 1 tl Sojasaus
- 1 tl Rijstazijn
Voor de noodles
- 90 gram Soba noodles
- 1 tl Gember fijngesneden
- 1/2 rode paprika
- 50 gr Sugar snaps
- 50 gr Peen julienne
- 1 el Koriander
Optioneel
- 1 tl Sriracha optioneel
- 1/2 Limoen
- 1 handje Pinda's of sesamzaadjes
Instructies
Voor de saus
- Doe alle ingrediënten voor de saus in de bowl waar de noodles in wil serveren. Voeg optioneel de sriracha toe naar smaak.
- Roer alles met 1 a 2 eetlepels kokend water los
Voor de noodles
- Kook de noodles gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel af met koud water
- Snij de paprika in lange dunne reepjes. Doe hetzelfde met de sugar snaps, snij deze in de lengte richting zodat je dunne reepjes hebt.
- Leg alle groente boven op je saus, samen met de gember
- Verwarm de noodles nog even kort in een klein laagje kokend water. Giet af en voeg toe aan de bowl
- Roer alles door elkaar. Besprenkel met de koriander en eventueel wat pinda's of sesamzaadjes. Serveer met de limoen.