Gebakken Taquitos met romige kip

Gebakken Taquitos met romige kip

Taquitos zijn knapperig gefrituurde soft taco’s met een lekkere vulling, meestal van vlees of kaas. Dit recept is voor de iets “gezondere” gebakken taquitos met romige kip.

Yes yes! Taco Tuesday!

Heerlijk Mexicaans of TexMex eten. Meestal grijp ik naar een simpele fajita of lekkere knapperige taco’s, maar vandaag is het experiment dag! Dus gaan we voor Taquitos. Kleine maïs tortilla’s die gevuld worden met kaas of vlees en dan opgerold en gefrituurd.

Taquito vullen met romige kip

Had ik al gemeld dat dit niet een super gezond gerecht is! Naast de knapperig gefrituurde soft taco’s wordt het ook nog eens gevuld met kip, roomkaas en geraspte kaas.

Je begint met de kipfilet te laten sudderen in een mix van ui, knoflook, bouillon en kruiden. Die kip neemt dan al die smaken op terwijl hij lekker mals wordt, zodat je hem makkelijk uit elkaar kan trekken. Dit doe je terug in de pan samen met een pakje roomkaas en een zak geraspte kaas en laat de boel lekker smelten op een zacht vuurtje.

Dan is het een kwestie om van de soft taco’s, taquitos te maken. Maak de taco’s eerst even warm zodat je ze makkelijk kan rollen. Dan leg een een of twee eetlepels vulling erop en oprollen maar.

Gebakken taquitos of frituren

Natuurlijk is het super lekker deze taquitos echt te frituren. Alles wordt lekker goudbruin en knapperig. Maar je maakt er ook wel een echte caloriebom van. Het mooie is dat je dit dus ook best in de oven kan voor elkaar kan krijgen. Scheelt weer een pak calorieën.

Om een lekker knapperig resultaat te krijgen heb je toch echt wat olie nodig. En wel een dun laagje olie over de hele taco. Natuurlijk kan je dat doen met een kwastje en wat olie. Ik vind het fijn om dit te doen met een olijfolie spray. Ik ben fan van de Betrolli sprays. Deze geven namelijk echt een mooie mist tijdens het sprayen.

Het enige jammere is dat je elke keer nieuwe spuitbussen moet kopen. Deze schijn goed te kunnen vervangen door een navulbare olijfolie spray. Binnenkort maar eens proberen! Het zou namelijk super zijn om zelf je olie te kunnen kiezen in die spray.

Ook lekker:

Om in de tex-mex sferen te blijven heb ik hier nog wat recepten om te proberen:

Gebakken Taquitos met romige kip

Voorbereidingstijd1 uur
Bereidingstijd20 min
Totale tijd1 uur 20 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: Tex-Mex
Porties: 4

Ingrediënten

  • 400 gr Kipfilet
  • 500 ml Kippenbouillon
  • 200 gr Philadelphia roomlaas (light)
  • 150 gr Geraspte belegen kaas 30+
  • 1 Ui
  • 2 tenen Knoflook
  • 1 el Oregano
  • 1 tl Gemalen komijn
  • 1 tl Paprikapoeder (mild)
  • Olijfolie spray
  • 10 Mais soft tacos

Instructies

Voor de vulling

  • Snipper de ui en de knoflook
  • Zet een pan met dikke bodem op het vuur. Spray een paar keer in de pan zodat er een dun laagje olie in zit.
  • Fruit de ui en knoflook op een zacht vuur tot glazig
  • Voeg de kipfilet toe en bak even kort aan. Voeg de specerijen toe en bak ook kort mee.
  • Blus af met de bouillon en laat het geheel een uurtje sudderen op een laag vuur. Zorg ervoor dat het niet droogkookt.
  • Haal de gare kip uit de pan en trek uit elkaar met 2 vorken.
  • Doe de kip terug in de pan samen met de roomkaas en geraspte kaas. De vulling is klaar zodra de kazen zijn gesmolten

Voor de taquitos

  • Verwarm de oven voor op 220C
  • Verwarm de mais soft taco's volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Doe er een paar tegelijk, want ze drogen uit en barsten als je te lang wacht.
  • Neem 1 a 2 eetlepels van de vulling en verdeel over de taco. Rol op en leg met de naad naar beneden in een ovenschaal. Herhaal tot de taco's op zijn
  • Bespray de taquitos met de olie en zet zo snel mogelijk in de oven. Bak ze in 20 minuten goudgeel en krokant

Notities

Lekker met guacamole en salsa!
Gebakken Taquitos met romige kip

Geef een reactie