Aardbeien zijn zó lekker als ze in het seizoen zijn! Daarom deze simpele aardbeien bites. Een lekker crunchy bakje van filodeeg gevuld met crème fraîche.
Zo een paar weken per jaar zijn de aardbeien echt, maar dan ook echt heel lekker. Wanneer dat het geval is moet je er wel gebruik van maken.
Natuurlijk kan je ze zo uit het vuistje eten. Dat is ook eigenlijk de favoriete manier van aardbeien eten in dit huis. Soms is het wel eens leuk om er wat anders mee te doen. Dan is dit recept heel makkelijk en heel simpel te maken. En ik werd geïnspireerd door de filodeegbakjes van deze prei taartjes.
Deze aardbeien bites zijn eigenlijk niets meer dan een klein cupje van filodeeg, met een theelepeltje crème fraîche losgeroerd met wat poedersuiker. Aardbei erop en zoals Cas Spijkers zou zeggen, wallah!
Om de filodeeg bites te maken hebben we een mal nodig met kleine kuipjes erin. Ik gebruik daar deze voor. Het is wel even een priegelig klusje om het filodeeg ingesmeerd te krijgen. Mijn dochter vond het gelukkig heel leuk om te doen dus dat kon ik mooi uitbesteden.
De vullin is echt, maar dan ook echt heel makkelijk. Een klein bekertje crème fraîche klop je los met een eetlepel poedersuiker en klaar ben je. Dan is het een kwestie van vullen, aardbei erop en snel opeten.
Nog meer aardbeien over, probeer dan deze leuke recepten:
- Aardbeien poptarts, een gebakje gevuld met aardbeien
- Aardbeien shortbread, heerlijke koekjes met aardbeien
Aardbeien bites
Equipment
- Siliconen vorm met halve bollen
Ingrediënten
- 2 vellen Filodeeg
- 125 ml Crème fraîche
- 1 el Poedersuiker naar smaak
- 200 gr Aardbeien
Instructies
- Ontdooi het filodeeg naar instructies op de verpakking
- Verwarm de oven voor op 175C
- Neem 3 vellen en snij deze in vierkantjes van 5 cm.
- Kwast deze in met olie en stapel er 3 op elkaar. Draai hierbij elke keer het volgende vierkantje 45 graden, zodat er een waaier van uitstekende hoekjes ontstaat.
- Duw in de vorm en bak in 5 tot 8 minuten goudbruin in de oven. Haal ze er dan uit en laat afkoelen
- Roer in een kommetje de crème fraîche los met de suiker en schep een theelepeltje in elk cupje en leg er een aardbei op.