Ga naar de inhoud

Wat zullen we eten?

Hallo allemaal! En welkom op mijn blog. Na een aantal jaren spelen met de gedachte om toch ook eens te gaan bloggen is het eindelijk zo ver! Wat zullen we eten?

Mijn naam is Hiske Leenen en ik ben 38 jaar, fervent thuiskok en mama van 3 heerlijke spruiten (die deze natuurlijk nooit eten – bies mama! BIES!). Onze oudste zoon is 4 en sinds 2 jaar een moeilijke eter (wat is daar toch gebeurd). Onze dochters zijn 2 en zeggen tegen elk stuk eten Nee (…en BIES!!!!).

De kinderen, lief als ze zijn, hebben ervoor gezorgd dat mijn food blog plannen op de lange baan zijn geschoven. Koken met 3 bengels op de achtergrond is geen doen. Nu zijn de kids zo groot dat zie niet (altijd) de boel slopen terwijl ik in de keuken sta en is het weer mogelijk om uitgebreid te kokkerellen. Ze komen er zelfs steeds vaker gezellig bij zitten kijken.

Ik duik dus weer heerlijk in de keuken om de vraag te beantwoorden “Wat zullen we eten?” Super spannend, maar vooral super leuk. Ik ga hier mijn recepten delen en mijn tips ’n tricks hoe je de beste ingrediënten kiest. De kwaliteit van je gerecht staat of valt namelijk met de kwaliteit van je ingrediënten!

Wat voor recepten kan je van mij verwachten?

Goeie vraag! Ik ben totaal verzot op de klassieke franse keuken, dus die zal je vast wel tegen gaan komen. Denk aan klassieke uientaarten, quiche Lorraine, maar ook Coq au Vin (blanc, rouge, riesling, etc), steak Bearnaise of pepersaus of roquefortsaus, etc. Mijn favoriete kookboek is van Escoffier dus dat zegt ook wel weer wat. Maar we kunnen niet elke dag zo koken want dan ben ik binnen no-time een tientonner.  Doordeweekse kost komt dus ook langs, aziatische gerechten (wok, rijst, noodles, etc), mexicaans of tex-mex, pasta’s of, bij lekker oudhollands groenten aardappels vlees. Maar het is ook 2020 en alleen maar zware culinaire hoogstandjes of dagelijkse kost gebaseerd op vlees en vis, dat kan echt niet meer. Het is te ongezond en te vervuilend. Dus gaan we ook de plantaardige keuken proberen te ontdekken. Spannend nieuw jaar dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *