Ja echt, witte bonen in tomatensaus, helemaal zelf gemaakt.
Voorbereidingstijd20 minutenmin
Bereidingstijd1 uuruur20 minutenmin
Gang: Bijgerecht
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: Bonen, Tomatensaus
Servings: 4
Ingrediënten
200gramWitte bonenof reuze bonen, lima bonen, gigantes
1blikGepelde tomaten
1Uigesnipperd
1teenKnoflookfijngesneden
100mlWitte wijn
200mlGroentebouillon
1elOlijfolie
2blaadjesLaurier
2takjesTijm
Instructies
Week de bonen minimaal 8 uur in ruim water. Spoel de bonen af zet ze in een grote pan met schoon water op het vuur. Breng aan de kook en kook ongeveer 45 minuten tot ze bijna gaar zijn. Dit kan per bonen soort verschillen. Schuim zo nodig het kookwater tussentijds af.
Voor de tomaten saus. Fruit de ui een paar minuten op een zacht vuurtje. Doe de knoflook erbij en fruit nog even mee. Blus af met de wijn en laat rustig inkoken.
Voeg de groentebouillon en tomaten toe en laat zachtjes pruttelen tot het een mooie saus wordt.
Giet de bonen af en doe ze bij de saus. Kook nog zo'n 20 minuten op een laag vuurtje.
Notities
Lekker als lunch met een gebakken ei'tje of als bijgerecht in plaats van bijvoorbeeld aardappelen.