Ga terug

New York-style cheesecake

Lekkere gebakken cheesecake
Voorbereidingstijd30 min
Bereidingstijd2 uur
Totale tijd2 uur 30 min
Gang: Nagerecht, Taart
Keuken: Amerikaans
Porties: 12 stukjes

Equipment

  • Springvorm (24 cm)
  • Keukenmachine
  • Bakpapier

Ingrediƫnten

Voor de bodem

  • 180 gram Bastognekoeken (of degestives als je dat liever hebt)
  • 2 el Suiker
  • 65 gram Roomboter

Voor de vulling

  • 900 gram Roomkaas
  • 225 gram Suiker
  • 2 el Maizena
  • 5 eieren (4 hele en 1 dooier)
  • 125 ml Slagroom
  • 1.5 tl Vanille extract
  • 1 Citroen (zest en sap)

Instructies

Voor de bodem

  • Verwarm de oven voor op 160 C
  • Smelt de boter in de magnetron of in een pannetje.
  • Die de koekjes in de keukenmachine en pulseer tot een grove kruimel. Voeg de boter en suiker toe en pulseer kort tot het geheel gemengd is.
  • Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier (ik laat de randen altijd vrolijk uitsteken). Doe de koek kruimels in de vorm en maak een egale bodem hiervan. Druk de kruimels goed aan.
  • Bak de bodem in 10 minuten af. Haal uit de oven en laat afkoelen terwijl je de vulling maakt

Voor de vulling

  • Zet de oven op 220 C en plaats een schaal met water onderin de oven. Deze zou het barsten van de cake moeten voorkomen.
  • Klop de roomkaas los in een grote kom. Voeg de slagroom, suiker, vanille, maizena, citroen rasp mix op een lage stand zodat er niet te veel lucht in het mengsel komt. Voeg beetje bij beetje het sap van de citroen toe en proef tussendoor of je de vulling fris genoeg vindt.
  • Klop een voor een de eieren door het beslag.
  • Giet het mengsel op de bodem en schuif in de oven. Bak hem de eerste 10 minuten op 220 C, draai dan de oven lager naar 110 C en bak de taart nog 1 uur verder gaar. Doe dan de oven op een kier en zet hem uit, laat de taart nog 1 uur in de oven afkoelen.
  • Haal de taart nu uit de oven en laat hem afkoelen op een rek. Wanneer hij koud genoeg is kan je hem afdekken en in de koelkast verder laten opstijven.