Ga terug

Pasta met zoete tomatensaus en gebakken ricotta

Snelle pasta met zoete saus van tomaten en een ricotta uit de oven
Bereidingstijd45 min
Totale tijd45 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Porties: 4

Ingrediƫnten

  • 450 gr Ricotta
  • Olijfolie
  • Chili vlokken naar smaak
  • 1 el Oregano
  • 2 Uien gesnipperd
  • 2 tenen knoflook fijn gehakt
  • 1 klont boter
  • 2 blikken Gepelde tomaten San Marzano of van vergelijkbare kwaliteit
  • 3 el Balsamico
  • 450 gr Pappardelle
  • 1 bosje verse Basilicum
  • Parmezaanse kaas geraspt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 C
  • Haal de ricotta voorzichtig uit het bakje en wrijf in met olie, oregano en chilivlokken. Breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de ricotta op een bakplaat en schuif in de oven. Bak hem in 20 tot 25 minuten goudbruin
  • Voor de tomatensaus. Fruit de uien in de boter en een scheutje olie aan tot ze glazig worden. Bak de knoflook dan 2 minuten mee.
  • Doe de tomaten erbij en laat zachtjes 15 minuten pruttelen. Snij met een mesje de tomaten in de saus fijn. Breng op smaak met balsamico azijn, zout en peper.
  • Breng ondertussen een grote pan water met flink zout aan de kook. Kook de pappardelle volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
  • Laat de pasta uitlekken en bewaar een kopje van het kookvocht.
  • Hussel de pasta door de tomatensaus en breng zo nodig op smaak met peper of zout. Als het nodig is kan je de saus nog wat losser maken met wat kookvocht.
  • Scheur de basilicum over de pasta en roer ervoor. Serveer met geraspte kaas en verkruimel de ricotta over het geheel heen.