Mix de havermout met de kokosolie en honing tot een klonterige massa.
Bekleed de bodem van je springvorm met een bakpapier. Druk het mengsel in de springvorm zodat de bodem is bedekt. Ik ga altijd net over het randje, dan "smeer" ik de kier van de springvorm dicht.
Bak de bodem in de oven voor 20 minuten.
Maak ondertussen de vulling. Verhit de aardbeien in een pannetje tot ze een jam-achtige structuur krijgen
Weeg de agar agar af (doe dit heel secuur want het is sterk spul) en doe het bij de aardbeien. Laat het een half minuutje nog warm worden en laat het een beetje afkoelen.
Weeg de kwark af en doe de afgekoelde aardbeien erdoor. Doe dit pas als de bodem uit de oven is en al een beetje is afgekoeld.
Schep het kwarkmensel in de springvorm en zet het geheel in de koelkast. Minimaal 2 uur, maar langer mag
Notities
Ik eet normaal gesproken altijd wat gebroken lijnzaad door mijn havermout. Je kan een deel van de havermout hiermee vervangen.