Voeg de suiker, boter en bloem toe in de keukenmachine, samen met de rasp van 1 citroen en het sap van 1/2 citroen. Pulseer tot er een zanderige structuur ontstaat.
Haal het deeg uit de machine en bestrooi met de blaadjes tijm en kneed het snel door tot een mooie bal ontstaat. Als het te nat is, kan je er nu nog een paar lepels bloem door kneden.
Maak er een grote rol van en verpak in vershoudfolie en leg 30 tot 60 minuten in de vriezer
Verwarm ondertussen de oven voor op 175C
Haal het deeg uit de vriezer en snij er plakken van +/- 5mm van.
Leg de plakken op het bakblik met bakpapier. Leg ze goed uit elkaar, want ze lopen nog een beetje uit..
Optioneel: bestrooi met extra blaadjes of de bloemetjes van de tijm en druk zachtjes aan
Bak ze voor 14 tot 17 minuten of tot de randjes goudbruin zijn geworden
Optioneel: Zodra ze uit de oven komen zijn de koekjes nog heel warm en bijna vloeibaar. Voor een mooie nette rand, kan je ze nu uitsteken met een rond koekjesvormpje.
Laat de koekjes 5 minuten rusten voor je ze op een rooster verder laat afkoelen.