Ga terug

Aardbeien bites

Lekker knapperig filodeeg met aardbeien en crème fraîche
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd30 minuten
Porties: 12 bites

Equipment

  • Siliconen vorm met halve bollen

Ingrediënten

  • 2 vellen Filodeeg
  • 125 ml Crème fraîche
  • 1 el Poedersuiker naar smaak
  • 200 gr Aardbeien

Instructies

  • Ontdooi het filodeeg naar instructies op de verpakking
  • Verwarm de oven voor op 175C
  • Neem 3 vellen en snij deze in vierkantjes van 5 cm.
  • Kwast deze in met olie en stapel er 3 op elkaar. Draai hierbij elke keer het volgende vierkantje 45 graden, zodat er een waaier van uitstekende hoekjes ontstaat.
  • Duw in de vorm en bak in 5 tot 8 minuten goudbruin in de oven. Haal ze er dan uit en laat afkoelen
  • Roer in een kommetje de crème fraîche los met de suiker en schep een theelepeltje in elk cupje en leg er een aardbei op.