Ga terug

Tostada met zoete aardappel en ananassalsa

Fleurige kleurige vega en vegan voorgerecht van knapperig gefrituurde wrap belegd met zoete aardappel en ananassala
Voorbereidingstijd1 uur
Bereidingstijd20 min
Totale tijd1 uur 20 min
Gang: Voorgerecht
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: ananas, salsa, wrap, zoete aardappel
Porties: 4

Ingrediƫnten

  • 2 Soft taco's
  • 100 ml Olie (om te frituren)
  • 2 el Olijfolie
  • 500 gram Zoete aardappel (in de schil)
  • 1/2 Ananas
  • 1 Rode ui
  • 200 gram Tasty Tom tomaten (of vergelijkbaar)
  • 1 Rode peper
  • 15 gram Koriander (fijn gehakt)
  • 1 Limoen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Prik met een mes gaatjes in de schil van de zoete aardappel en besmeer met de olijfolie. Doe deze in een ovenschaal en zet in de oven.
  • Laat de aardappel een uur poffen. Haal de aardappels uit de oven en laat afkoelen
  • Snij ondertussen de ananas in kleine blokjes en doe in een schaal
  • Snij de tomaten in kleine blokjes en doe in een zeef boven een kom en besprenkel met zout. Zo kan het extra water goed uit de tomaten lekken.
  • Snipper de rode ui en snij de rode peper in dunne ringen.
  • Doe de tomaten, peper, ui en koriander samen in een bakje. Knijp hier een halve limoen over uit.
  • Haal het vruchtvlees uit de zoete aardappels en doe deze in een kom. Breng op smaak met peper en zout.
  • Zet een koekenpan op het vuur en vul met een laag olie van ongeveer 1 cm. Laat deze goed warm worden.
  • Frituur de wraps goudbruin en krokant. Keer halverwege om en leg op een keukenpapier om uit te lekken. Herhaal dit met de overige wraps
  • Leg de tostada op een bord. Verdeel er een a twee eetlepels zoete aardappel over. Schep hier de ananas en tomaten overheen. Garneer eventueel met een takje koriander en een partje limoen.