Warm wat olie in een grote koekenpan (al je eieren moeten hierin kunnen)
Fruit eerst de uien aan in tot ze glazig worden. Voeg de knoflook toe en bak dit nog 2 minuten mee.
Voeg het paprikapoeder, de gemalen komijn, gemalen koriander, nootmuscaat en kaneel toe.
Voeg de gepelde tomaten toe. Hier schep ik altijd wat in een klein pannetje voor de kinderen en voeg in onze pan de cayenne peper toe. Kan iedereen aan tafel tegen flink wat pit? Voeg de cayenne peper dan tegelijk met de rest van de kruiden toe.
Laat het geheel even door pruttelen tot de saus wat indikt. Breng op smaak met peper en zout
Voeg vlak voor je de eieren toevoegt nog de paprika toe en roer het geheel goed door
Maak een klein kuiltje met de achterkant van een lepel. Breek een ei en laat hem in het kuiltje vallen en herhaal dit voor al je eieren. Doe een passende deksel op de pan. Laat het 3 minuten stoven (langer als je van hardere dooiers houd). Controleer of de eieren zo naar je zin zijn. Zo niet laat ze nog wat langer in de pan.
Hak de peterselie fijn en strooi het over de pan
Lekker met pita broodjes of als je low-carb wil gaan met gewarmde linzen, lima bonen of kikkererwten.