180gramBastognekoeken(of degestives als je dat liever hebt)
2elSuiker
65gramRoomboter
Voor de vulling
900gramRoomkaas
225gramSuiker
2elMaizena
5eieren (4 hele en 1 dooier)
125mlSlagroom
1.5tlVanille extract
1Citroen(zest en sap)
Instructies
Voor de bodem
Verwarm de oven voor op 160 C
Smelt de boter in de magnetron of in een pannetje.
Die de koekjes in de keukenmachine en pulseer tot een grove kruimel. Voeg de boter en suiker toe en pulseer kort tot het geheel gemengd is.
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier (ik laat de randen altijd vrolijk uitsteken). Doe de koek kruimels in de vorm en maak een egale bodem hiervan. Druk de kruimels goed aan.
Bak de bodem in 10 minuten af. Haal uit de oven en laat afkoelen terwijl je de vulling maakt
Voor de vulling
Zet de oven op 220 C en plaats een schaal met water onderin de oven. Deze zou het barsten van de cake moeten voorkomen.
Klop de roomkaas los in een grote kom. Voeg de slagroom, suiker, vanille, maizena, citroen rasp mix op een lage stand zodat er niet te veel lucht in het mengsel komt. Voeg beetje bij beetje het sap van de citroen toe en proef tussendoor of je de vulling fris genoeg vindt.
Klop een voor een de eieren door het beslag.
Giet het mengsel op de bodem en schuif in de oven. Bak hem de eerste 10 minuten op 220 C, draai dan de oven lager naar 110 C en bak de taart nog 1 uur verder gaar. Doe dan de oven op een kier en zet hem uit, laat de taart nog 1 uur in de oven afkoelen.
Haal de taart nu uit de oven en laat hem afkoelen op een rek. Wanneer hij koud genoeg is kan je hem afdekken en in de koelkast verder laten opstijven.