In de vijzel, maal de venkel en koriander tot een fijn poeder
Voeg de rest van de kruiden toe samen met de citroenrasp en meng met 2 eetlepels olijfolie
Snij met een scherp mes kleine diepe sneetjes in het lam. Vul deze met kleine stukjes knoflook
Wrijf het lam in met de kruidenolie en leg in een braadslee. Knijp de citroen uit boven het vlees en breng op smaak met peper en zout. Schuif het lam in de oven.
Na twee uur kan de oven lager gedraaid worden naar 100 graden, laat het nog een uur staan. Pak het vlees dan uit de oven en wikkel in aluminiumfolie. en leg het weer terug. De resterende sappen blijven dan in het vlees circuleren.
Als het lam er 6 uur in heeft gelegen kan je het uit de oven halen. De aluminiumfolie verwijderen en het geheel in kleine stukjes lostrekken.
Voor het broodje
Snij de tomaat en komkommer in grove plakken. Snij de rode ui in fijne dunne plakjes. Maak een simpele dressing van 1 eetlepel rode wijn azijn met 4 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met peper en zout
Beleg je pita met een blaadje sla, een deel van de salade, het vlees en ten slotte een eetlepel Tzatziki. Serveer met meer Tzatiki en de rest van de salade