Ga terug
Venkelsalade met sinaasappel
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Venkelsalade met sinaasappel en walnoten

Frisse salade met venkel, sinaasappel en walnoten. Heerlijk bij eend of kip. Ook lekker als lunch salade
Bereidingstijd35 minuten
Gang: Bijgerecht, lunch
Porties: 4

Equipment

  • Keukenmachine of mandoline

Ingrediƫnten

  • 2 Venkelknollen
  • 2 Sinaasappels
  • 40 gram Walnoten
  • 1 eetlepel Mosterd
  • 3 eetlepel Olijfolie extra vierge

Instructies

  • Snij de venkel door de helft. Snij ook de onderkant eraf en de stengels. Als er toefje groen aan de knollen zit, bewaar deze dan ter garnering
  • Snij dunne plakjes en doe deze in een kom. Het gemakkelijkst doe je dit met behulp van de keukenmachine of de mandoline (pas op voor je vingers!). Snij anders zo dun mogelijk met de hand.
  • Snij met een scherp mes de schil van de sinaasappels en probeer zoveel mogelijk de vliesjes mee te nemen. Snij vervolgens de partjes tussen de vliesjes uit en doe deze bij de venkel.
  • Voor de dressing. Knijp de resten van de sinaasappels uit boven een kommetje. Voeg de mosterd, olie en peper en zout toe en meng dit door elkaar.
  • Doe de dressing bij de venkel en sinaasappel en hussel alles goed door elkaar.
  • Verdeel over de borden en verdeel de walnoten over de salade. Garneer eventueel met venkelgroen