Ga terug

Noodle bowl met tahini en verse groente

Snel recept voor een noodle bowl vol verse groente
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd15 minuten
Gang: lunch
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: Noodles, Vegan, Vegetarisch
Porties: 1

Ingrediƫnten

Voor de saus

  • 1 el Tahini evt te vervangen door pindakaas
  • 1 tl Sojasaus
  • 1 tl Rijstazijn

Voor de noodles

  • 90 gram Soba noodles
  • 1 tl Gember fijngesneden
  • 1/2 rode paprika
  • 50 gr Sugar snaps
  • 50 gr Peen julienne
  • 1 el Koriander

Optioneel

  • 1 tl Sriracha optioneel
  • 1/2 Limoen
  • 1 handje Pinda's of sesamzaadjes

Instructies

Voor de saus

  • Doe alle ingrediĆ«nten voor de saus in de bowl waar de noodles in wil serveren. Voeg optioneel de sriracha toe naar smaak.
  • Roer alles met 1 a 2 eetlepels kokend water los

Voor de noodles

  • Kook de noodles gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel af met koud water
  • Snij de paprika in lange dunne reepjes. Doe hetzelfde met de sugar snaps, snij deze in de lengte richting zodat je dunne reepjes hebt.
  • Leg alle groente boven op je saus, samen met de gember
  • Verwarm de noodles nog even kort in een klein laagje kokend water. Giet af en voeg toe aan de bowl
  • Roer alles door elkaar. Besprenkel met de koriander en eventueel wat pinda's of sesamzaadjes. Serveer met de limoen.