Ga terug

Afrikaanse stoofpot

Heerlijk stoofpotje met rundvlees, wortel en pindakaas
Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd3 uur
Totale tijd3 uur 30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Porties: 4

Ingrediƫnten

  • 500 gram Sukade of ander stoofvlees
  • 2 Uien
  • 2 Winterpeen
  • 2 tenen Knoflook
  • 1 Laurierblad
  • 2 el Tomatenpuree
  • 1/2 tl Kruidnagelpoeder
  • 1 tl Gemberpoeder
  • 1 tl Cayenne peper
  • 1 el Azijn
  • 500 ml Runderbouillon
  • 60 gram Pindakaas
  • 30 gr Bloem
  • Olie om te bakken

Instructies

  • Snij het vlees in blokjes en besprenkel met de bloem
  • Snij de uien in halve ringen en wortels in dikke plakken
  • Bak het vlees aan in de olie in een pan met dikke bodem
  • Voeg de uien en wortelen toe en bak mee tot de uien glazig worden
  • Voeg de tomatenpuree, de kruiden en de azijn erdoor en bak kort mee
  • Voeg de bouillon toe en laat het 3 uur zachtjes stoven
  • Om het af te maken voeg je de pindakaas toe en roer tot de saus dikker wordt. Eventueel kan je de saus verder indikken met Bloem en boter of een papje van maizena