Ga terug

Ontbijttaart met zomerfruit

Lekker ontbijt van havermout, kwark en rode vruchten, maar dan in een taartvormpje
Voorbereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd3 uur
Totale tijd3 uur 40 minuten
Gang: Ontbijt
Trefwoord: Kwark
Porties: 4

Equipment

  • Springvorm 18cm
  • bakpapiertje

Ingrediƫnten

  • 140 gr Havermout
  • 4 el Honing
  • 1 el Olijfolie
  • 225 gr Zomerfruit
  • 500 gr Magere kwark
  • 5 blaadjes Gelatine

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Mix de havermout met de olie en honing tot een klonterige massa.
  • Bekleed de bodem van je springvorm met een bakpapier. Druk het mengsel in de springvorm zodat de bodem is bedekt.
  • Bak de bodem in de oven voor 20 minuten. Haal daarna uit de oven en laat afkoelen.
  • Week de gelatineblaadjes in koud water
  • Verhit het zomerfruit in een pannetje tot het fruit goed warm is.
  • Pureer met een staafmixer en voeg de gelatineblaadjes toe. Laat het geheel een beetje afkoelen.
  • Weeg de kwark af en voeg 3/4 van het zomerfruit toe. Roer goed door elkaar en giet in de springvorm.
  • Voeg 30ml tot 50ml water toe aan de rest van het zomerfruit en giet zachtjes over het kwarkmengsel.
  • Zet het geheel in de koelkast. Minimaal 3 uur, maar langer mag