Ga terug

Bhaji burgers op een pappadum

Heerlijke burgers van groenten en kruiden. Een adaptatie van het recept van Jamie Oliver
Bereidingstijd40 minuten
Totale tijd40 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas
Trefwoord: Vegetarisch
Porties: 4

Equipment

  • Keukenmachine

Ingrediënten

  • 1 Rode ui gesnipperd
  • 1 teen Knoflook fijn gesneden
  • 2 Rode pepers fijn gesneden
  • 40 gr Koriander
  • 200 gr Zoete aardappel
  • 200 gr Winterpeen
  • 4 cm Gember
  • 100 gr Kikkererwtenmeel of bloem
  • 1 Limoen
  • 2 tl Curry pasta
  • Olijfolie
  • 75 gram Yoghurt
  • 1 Baby romaine sla
  • 1 pak Pappadums
  • Mango chutny

Instructies

  • Rasp de zoete aardappel en de wortel met de keukenmachine, gebruik een grove rasp.
  • Doe de geraspte groente in een grote kom en voeg de ui en knoflook toe. Hak de steeltjes van de koriander en voeg ook deze toe.
  • Rasp de gember met een fijne rasp boven de kom.
  • Voeg ten slotte de curry pasta, het meel of de bloem en het sap van een limoen erbij. Breng op smaak met peper en zout. Roer alles goed door elkaar met 50ml water.
  • Doe een beetje olie in de koekenpan en laat warm worden op een middelhoog vuur.
  • Maak van het bhaji mengse de burgers. Doe dit lekker losjes en slordig, dan kunnen loshangende stukjes lekker knapperig worden.
  • Bak in 16 minuten goudbruin en krokant. Keer ze regelmatig.
  • Doe ondertussen de koriander en yoghurt in de keukenmachine en draai tot een mooi fris groen sausje
  • Maak de burgers door een pappadum in tweeën te breken. De ene helft te beleggen met de sla en vervolgens de koriander-yoghurt. Daar bovenop de burgers en daarop een klodder mango chutney. Dek af met de andere helft van de pappadum.