Ga terug

Noodles kip met pindasaus uit de wok

Snelle wok schotel vol gezonde groente, kipfilet en een sausje van pindakaas.
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd25 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch
Porties: 4

Ingrediënten

Voor de noodles

  • 1 el Olie om te wokken
  • 400 gram Kipfilet in kleine blokjes
  • 1 Rode ui in grove stukken
  • 250 gram Sugar snaps in kleine stukes
  • 1 Chineese kool in grove stukjes
  • 150 gram Peen julienne
  • 400 gram Udon noodles (of andere ready to wok noodles)

Voor de saus

  • 2 el Pindakaas
  • 1 el Sojasaus
  • 1 tl Vissaus
  • 1 Limoen alleen het sap
  • Sriracha optioneel en naar smaak
  • 3 Kaffir limoen blaadjes fijn gesneden (optioneel)

Instructies

  • Zorg dat je alle ingrediënten en klaar hebt staan en zet een wok op hoog vuur.
  • Doe de olie in de pan als deze begint te walmen. Voeg meteen de kipfilet toe en roerbak kort tot hij een mooi kleurtje heeft gekregen. Doe de rode ui erbij en roerbak kort mee. Schep alles uit de pan
  • Doe de sugar snaps in de pan en roerbak 3 minuten. Voeg de peen toe en roerbak een minuutje mee. Schep uit de pan
  • Voeg de chineese kool toe en laat slinken in de pan.
  • Voeg de noodles toe samen met wat water om de boel los te krijgen.
  • Doe de kip, ui, sugarsnap en wortels weer terug in de pan en laat mee warmen
  • Doe alles voor de saus in de pan en voeg eventueel wat water toe om alles los te roeren. Voeg de sriracha naar smaak toe en roer goed door. Laat het geheel goed doorwarmen en serveer op diepe borden.

Notities

Blijft er iets plakken in de pan? Gooi er dan geen extra olie bij, je schotel wordt dan vet. Blus af met 2 el water en alles komt weer los en het water verdampt weer.