Ga terug

Bonen in tomatensaus

Ja echt, witte bonen in tomatensaus, helemaal zelf gemaakt.
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd1 uur 20 minuten
Gang: Bijgerecht
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: Bonen, Tomatensaus
Porties: 4

Ingrediënten

  • 200 gram Witte bonen of reuze bonen, lima bonen, gigantes
  • 1 blik Gepelde tomaten
  • 1 Ui gesnipperd
  • 1 teen Knoflook fijngesneden
  • 100 ml Witte wijn
  • 200 ml Groentebouillon
  • 1 el Olijfolie
  • 2 blaadjes Laurier
  • 2 takjes Tijm

Instructies

  • Week de bonen minimaal 8 uur in ruim water. Spoel de bonen af zet ze in een grote pan met schoon water op het vuur. Breng aan de kook en kook ongeveer 45 minuten tot ze bijna gaar zijn. Dit kan per bonen soort verschillen. Schuim zo nodig het kookwater tussentijds af.
  • Voor de tomaten saus. Fruit de ui een paar minuten op een zacht vuurtje. Doe de knoflook erbij en fruit nog even mee. Blus af met de wijn en laat rustig inkoken.
  • Voeg de groentebouillon en tomaten toe en laat zachtjes pruttelen tot het een mooie saus wordt.
  • Giet de bonen af en doe ze bij de saus. Kook nog zo'n 20 minuten op een laag vuurtje.

Notities

Lekker als lunch met een gebakken ei'tje of als bijgerecht in plaats van bijvoorbeeld aardappelen.