Ga terug

Pasta Carbonara

Klassieke Italiaanse Pasta Carbonara.
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Porties: 2

Ingrediënten

  • 200 gram Spaghetti
  • 100 gram Pancetta
  • 1 el Olijf olie extra vierge
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 2 eieren losgeklopt
  • 15 gram Platte peterselie fijngehakt
  • 50 gram Pecorino
  • Zout en peper

Instructies

  • Breng een pan water aan de kook met flink wat zout. Voeg de spaghetti toe en kook volgens de verpakking al dente
  • Snij de pancetta in kleine reepjes (6 mm)
  • Zet een grote koekenpan op het vuur en bak de pancetta in de olie tot hij licht bruin is. Voeg de knoflook en peterselie toe en bak een paar seconden mee. Haal de pan dan van het vuur af.
  • Zodra de spaghetti al dente is moet je snel aan de slag. Giet de spaghetti goed af en kiep meteen in de koekenpan bij de pancetta, peterselie en knoflook. Voeg snel de losgeklopte eieren toe en de kaas. Hussel goed door elkaar.
  • Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de rest van de kaas.

Notities

De hitte van de pasta zorgt ervoor dat het ei deels gekookt wordt. Door het snel door elkaar te husselen wordt het een romige lichte saus. Ik houd altijd een kopje van het kookwater achter. Mocht de pasta te droog worden, kan ik hem nog wat losser maken met wat kookvocht.