Ga terug

Tex-Mex salade

Heerlijek Tex-Mex salade gebaseerd op fajita's
Bereidingstijd45 minuten
Totale tijd45 minuten
Gang: Hoofdgerecht, lunch, Salade
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: Kip
Porties: 2
calorieën: 519kcal

Ingrediënten

  • 4 Kippendijen
  • 1 Rode paprika
  • 1 Gele paprika
  • 1 kleine Ui
  • 75 gram Romaine sla
  • 1 tl Oregano
  • 1 tl Komijn
  • 1 tl Paprikapoeder (hot)
  • 1 teen Knoflook
  • 3 el Olijfolie
  • 3 Limoenen
  • 1 bos Koriander
  • 1/2 Avocado
  • 2 el Zure room

Instructies

Voor de kip

  • Doe de kruiden met een uitgeperste teen knoflook samen met fijngehakte koriander in een kommetje. Doe hier 2 el olijfolie bij en het sap van 2 limoenen. Voeg de kip toe en laat een uur marineren.
  • Laat de grillpan goed heet worden. Bak de kippendijen op hoog vuur gaar. Houd de rest van de marina achter.
  • Haal de kippendijen uit de grillpan en laat ze rusten en afkoelen

Voor de paprika

  • Snij de paprika in grove repen en het ui'tje in dikke ringen
  • Zet een koekenpan op het vuur en laat warm worden.
  • Bak de ui in 1 eetlepel olie bruin. Ze mogen best wat verkleuren en er mag zelfs een zwart randje ontstaan.
  • Voeg halverwege de paprika toe en bak even mee.
  • Voeg de overgebleven marinade toe en laat even goed doorkoken

Het bord opmaken

  • Leg wat romaine sla op het bord
  • Snij de kip in reeptjes en leg op de sla
  • Leg de paprika's en uien ernaast
  • Snij de avocado in reepjes en leg naast de rest
  • Dresseer de salade met de olie en marinade uit de pan
  • Serveer met de zure room, koriander en een halve limoen.