Ga terug

Frambozen gember panna cotta

Frisse en florale panna cotta
Bereidingstijd15 min
6 uur
Totale tijd6 uur 15 min
Gang: Nagerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: framboos, melk, panna cotta, room
Porties: 6

Equipment

  • Foodprocessor
  • 6 vormpjes

Ingrediƫnten

  • 300 gram Frambozen
  • 1 cm Gember (vers)
  • 300 ml Room
  • 200 ml Melk
  • 2,5 blaadjes gelatine
  • 80 gram Suiker

Instructies

  • Week de gelatine in koud water
  • Zet een pan op het vuur met de suiker en de room en breng zachtjes aan de kook
  • Draai het vuur laag. Snij 2 Ć  3 dunne plakken van de gember en doe deze bij de warme room
  • Doe de gelatine bij de warme room en laat oplossen
  • Pureer ondertussen de frambozen in een foodprocessor. Houd enkele frambozen achter voor de garnering.
  • Zeef de frambozenpuree boven een bak. Ik gebruik altijd een grote maatbeker. Schenkt makkelijk in de vormpjes
  • Voeg 200 ml melk toe aan de frambozenpuree (moet samen ongeveer 300 ml vocht opleveren).
  • Voeg de warme room toe aan de frambozenpuree en roer door elkaar
  • Vul je vormpjes, dek af met vershoudfolie en zet deze minimaal 6 uur in de koelkast
  • Haal de panna cotta uit de koeling en stort op bordjes. Snij hiervoor eventueel de randen los en zet de vorm even in een bakje met warm water. Garneer met de overgebleven frambozen