Ga terug

Zalm gelakt met sojasaus met ingelegde komkommer

Heerlijke zalm, krokant gebakken en daarna gelakt met sojasaus. Lekker met een frisse salade van ingelegde komkommer
Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd45 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch
Porties: 4

Equipment

  • bakkwastje

Ingrediënten

  • 4 x 150 gram Zalmfilet
  • Arachideolie om te bakken

Voor de lak

  • 100 ml Sojasaus
  • 3 el Mirrin
  • 3 el Bruine suiker
  • 2 cm Gember

Voor de komkommer

  • 2 Komkommers
  • 100 ml Rijstazijn
  • 3 el Suiker
  • 1 tl Sojasaus
  • 1 tl Sesamolie
  • 2 el Sesamzaadjes

Instructies

Voor de lak

  • Snij de gember in dunne plakken
  • Doe de ingrediënten voor de lak in een steelpannetje en breng aan de kook
  • Laat op een laag vuur inkoken tot een stroperig mengsel. Bewaar tot gebruik in de koelkast

Voor de komkommer

  • Snij de komkommer in dunne plakjes
  • Meng de Azijn, sojasaus, suiker en sesamolie in een kommetje tot de suiker is opgelost. Giet over de komkommers en laat een half uurtje marineren.
  • Giet de komkommer af en garneer met de sesamzaadjes

Voor de Zalm

  • Zet een pan op het vuur en laat deze goed heet worden.
  • Doe de olie in de pan en laat ook deze goed heet worden. Leg de zalm in de pan en bak aan één kant tot je de bovenkant van de vis langzaam gaar ziet worden. Keer de vis voorzichtig om. Lak de gebakken kant van de vis met het sojamengsel. Laat de vis nog 1 a 2 minuten aan deze kant bakken.
  • Haal de vis uit de pan en laat hem even rusten op een bord. Bak ondertussen de rest van de zalmfilets op dezelfde manier.
  • Serveer de zalm met de komkommer.

Notities

Lekker met frietjes of witte rijst. 
Tip: maak van de rest van de lak een sausje voor over de rijst door er 100ml kokend water bij te doen.