Go Back

Flammkuchen of Tarte Flambée

Lekkere specialiteit uit de Elzar. Knapperige 'pizza' met een saus van crème fraîche
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd20 min
Totale tijd30 min
Gang: Borrelhapje, Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Frans
Porties: 1 flammkuchen

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny vers Flammkuchendeeg
  • 1 Ui
  • 50 gram Spekblokjes
  • 75 gram Crème Fraîche
  • 50 gram Volle Franse kwark

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 C
  • Rol het deeg uit op een bakplaat
  • Meng de crème fraîche met de kwark en breng op smaak met peper en zout.
  • Snij de ui in halve ringen
  • Smeer de crème fraiche uit over het deeg en beleg met ui en spekblokjes
  • Doe de flammkuchen in de oven en bak in 15 tot 20 minuten goudbruin en knapperig