Ga terug

Tarte au Citron | Citroentaart

Heerlijk frisse citroentaart
Voorbereidingstijd2 uur
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd2 uur 30 minuten
Gang: Nagerecht, Taart
Keuken: Frans
Porties: 8

Equipment

  • Foodprocessor

Ingrediƫnten

Voor het deeg

  • 175 gram Bloem
  • 100 gram Koude boter
  • 25 gram Poedersuiker
  • 1 Eidooier
  • 1 el Koud water

Voor de vulling

  • 5 Eieren
  • 125 ml Slagroom
  • 225 gram Kristalsuiker
  • 4 Citroenen Sap en zest

Instructies

  • Doe de bloem, boter en suiker in een foodprocessor en pulseer tot je een broodkruim-achtige substantie hebt.
  • Voeg de eidooier toe en het water. Pulseer tot het een bal begint te vormen. Haal het uit de foodprocessor en kneed het snel tot een bal. Wikkel in folie en leg 15 tot 30 minuten in de koelkast
  • Leg een bakpapier op je aanrecht, plaats daarop de onderkant van je bakvorm. Rol het deeg uit tot je de bakvorm door je deeg heen kan zien en je een ruime rand hebt. Vouw voorzichtig de rand naar binnen en plaats de bakvorm terug in zijn rand. Vouw de rand weer terug en druk voorzichtig aan. Prik het deeg zachtjes in met een vork.
  • Dek het deeg af met folie of bakpapier en zet 30 minuten in de koelkast of vriezer. Verwarm je oven voor op 200 C.
  • Haal je deeg uit de koelkast en vul met bindbakbonen. Bak de vorm in 12 tot 15 minuten gaar. Haal uit de oven en verwijder de bonen en de folie. Zet nog eens 10-12 minuten in de oven tot hij goudbruin en droog is. Laat afkoelen terwijl je de vulling maakt
  • Voor de vulling. Breek de eieren boven een grote kom en klop los. Voer de room, suiker en het sap en rasp van de citroen toe en roer tot de suiker is opgelost. Probeer zo min mogelijk lucht in de mix te krijgen.
  • Doe de taartbodem in de oven en schuif bijna helemaal erin. Schenk dan langzaam en voorzichtig de vulling in de bodem. Bak het geheel in 30 tot 35 minuten gaar. De vulling moet net aan gestold zijn. Laat afkoelen.