Ga terug

Karnemelk Panna Cotta

Makkelijke panna cotta van karnemelk met blauwe bessen.
Voorbereidingstijd15 minuten
Totale tijd15 minuten
Gang: Nagerecht
Keuken: Italiaans
Porties: 6

Ingrediƫnten

  • 300 ml Karnemelk
  • 300 ml Slagroom
  • 80 gram Suiker
  • 1 Vanillestokje
  • 1 Steranijs
  • 50 gram Blauwe bessen
  • 2,5 blaadjes Gelatine

Instructies

  • Zet de room en de suiker samen met een vanillestokje en een steranijs op het vuur. Pak hiervoor een pan met dikke bodem. Breng het geheel aan de kook en zet het vuur dan laag om de suiker op te lossen en de smaken te laten loskomen.
  • Week de gelatine en koud water
  • Als de gelatine zacht is geworden knijp je hem uit en los hem op in de room
  • Doe de karnemelk in een grote maatbeker.
  • Haal de vanillestok en steranijs uit de room en giet de room bij de karnemelk en roer goed door
  • Verdeel de bessen en het mengsel over 6 vormpjes, ik pak meestal koffieglazen, en zet ze minimaal 6 uur in de koelkast
  • Om te serveren haal de panna cotta's uit de koelkast en houd even in een bakje met warm water. Snij eventueel de randen los. Zet ze op zijn kop op een bord en schud tot je de panna cotta eruit ziet komen. Verwijder voorzichtig de vormpjes van de panna cotta. Serveer meteen.