Ga terug

Oeuf en co­cot­te

Heerlijke eieren uit de oven. Gepocheerd in een cocotte met een likje crème fraîche
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd20 minuten
Gang: lunch, Ontbijt
Keuken: Frans
Porties: 4

Equipment

  • Ramekins

Ingrediënten

  • 4 Eieren
  • 200 cl Crème fraîche
  • Bieslook
  • Peper en Zout
  • Roomboter

Instructies

  • Verwarm de oven op 180 C
  • Verwarm de ramekins voor in een bak met heet water
  • Meng de crème fraîche met wat fijngehakte bieslook, peper en zout naar smaak
  • Vet de ramekins in met de boter
  • Schep de crème fraîche in de ramekins en maak een klein kuiltje in het midden. Hier zal de eidooier in gaan liggen. Hoe beter je dooien in het midden ligt hoe beter de garing
  • Breek je ei en laat hem voorzichtig in het kuiltje vallen.
  • Doe de ramekins in een ovenschaal en vul met kokend water tot halverwege de ramekins (au bain marie)
  • Bak de eieren in ongeveer 10 minuten gaar
  • Serveer met wat toast.