Ga terug

Zelfgemaakte ovenfrietjes

Knapperige goudbruine frietjes uit de oven
Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd35 min
Totale tijd50 min
Gang: Bijgerecht
Trefwoord: Friet
Porties: 4

Equipment

  • Ovenpapier

Ingrediƫnten

  • 400 gr Aardappelen Kruimig en extra groot
  • Olijfolie spray

Instructies

  • Schil de aardappelen (tenzij je van frieten met een jasje houd). En snij ze eerst in plakken en dan in repen. Maak ze vooral niet te dun, dan zullen ze vooral verbranden.
  • Week de frietjes in een grote bak met water. Minimaal 30 minuten, maar langer kan geen kwaad. Alle overtollige zetmeel weekt zo uit de frieten, waardoor ze knapperiger worden.
  • Haal de aardappelen uit het water en droog ze af met een oude theedoek
  • Verhit de oven voor op 180 graden
  • Maak een bakplaat klaar met bakpapier en leg de frietjes er zo op dat ze elkaar niet raken.
  • Spray de frieten met een beetje olijfolie, besprenkel met zout en eventueel wat peper. Dit is ook de plek om los te gaan met andere passende kruiden.
  • Schuif in de oven en zet de timer op 15 minuten
  • Zet de temperatuur nu op 250 graden en laat de frieten in 15 tot 20 minuten knapperig en bruin worden.