Ga terug

Wortel, Pastinaak en Uien Bhaji's met korianderdip

Voorbereidingstijd30 min
Gang: Borrelhapje
Keuken: Indiaas
Porties: 4 perosnen

Ingrediƫnten

  • 150 gram Winterpeen
  • 150 gram Pastinaak
  • 1 kleine Rode ui
  • 120 gram Kikkererwtenmeel
  • 1 el Madras curry poeder
  • 1 tl Gemalen koriander
  • 1 tl Gemalen komijn
  • 2 Eieren
  • 40 gram Koriander
  • 1 a 2 Rode pepers (naar smaak)
  • 1 el Olijfolie
  • 3 Limoenen sap en rasp
  • 1 tl Suiker
  • 1 liter Arachideolie om te frituren

Instructies

  • Rasp de wortel en pastinaak met een grove rasp en snipper de ui. Doe alles in een kom samen met het kikkererwtenmeel, de kruiden en de eieren. Mix alles goed door elkaar.
  • Zet een diepe pan of wol op het vuur met de olie. Laat deze rustig op temperatuur komen.
  • Maak intussen de dip. Doe hiervoor de koriander, zout, suiker, pepers, sap en rasp van de limoenen en een eetlepel olijfolie in de keukenmachine en snij het heel fijn.
  • Als de olie heet is kunnen we frituren. Laat met een eetlepel klodders van het Baji mengsel in de olie zakken. Als de baji's direct weer omhoog komen weet je dat de olie heet genoeg is. Frituur er 4 tot 5 per keer zodat de olie goed heet blijft. Hoe meer structuur en uitstekende stukjes hoe knapperiger ze worden. Frituur ze 2 minuten aan elke kant tot ze goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met een beetje zout.