Ga terug

Vegan Pindasoep

Pindasoep vol met groenten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Afrikaans
Trefwoord: pindakaas
Porties: 4

Ingrediƫnten

  • 1 el Olijfolie
  • 2 Rode pepers fijn gesneden
  • 1 Ui fijn gesneden
  • 3 Zoete aardappels
  • 1 Winterpeen
  • 200 gram Boerenkool
  • 1 tl Kerrie
  • 6 el Pindakaas
  • 1 teen Knoflook geperst
  • 1 blik Tomatenblokjes
  • 1 blik Kokosmelk
  • 3 el Pinda's In stukjes
  • 1 blokje Groentebouillon

Optioneel

  • 1 Limoen in partjes
  • 2 el Koriander fijngesneden
  • Sriracha

Instructies

  • Zet een grote pan op het vuur en laat de olijfolie warm worden.
  • Voeg de ui toe en bak tot hij glazig is. Voeg dan de knoflook toe en bak deze nog 2 minuten mee
  • Snij ondertussen de zoete aardappel in blokjes en voeg bak deze even mee.
  • Voeg de kerrie toe en laat nog een halve minuut meebakken op laag vuur. Voer dan de tomaten uit blik en kokosmelk toe, samen met het bouillonblokje en 500ml water.
  • Breng het geheel aan de kook en laat 10 minuten pruttelen op een laag vuur. Voeg dan de boerenkool en pindakaas toe.
  • Pureer het geheel met de staafmixer en schep in diepe kommen. Besprenkel met grove stukjes pinda.

Optioneel

  • Breng de soep verder op smaak met limoen en koriander

Notities

Vanwege de kinderen laat ik de rode pepers eruit en breng de soep achteraf op smaak met sriracha.