Ga terug

Kruidnoten

Lekkere knapperige pepernoten, of eigenlijk kruidnoten, want dat zijn dit. Heerlijk om in de dagen voor Sinterklaas met de kinderen te bakken.
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd35 minuten
Gang: Koekjes
Keuken: Hollands
Trefwoord: Bakken, Kruidnoten, Sinterklaas
Porties: 500 gram

Equipment

  • Bakpapier

Ingrediƫnten

  • 250 gram Bloem
  • 1 zakje Bakpoeder
  • 125 gram Bruine suiker
  • 100 gram Zachte roomboter
  • 2 el Speculaaskruiden
  • 5 el Melk
  • 1 snuf Zout

Instructies

  • Doe alle ingrediĆ«nten behalve de melk in een kom en kneed de boter los tot het begint te lijken op zand.
  • Voeg de melk langzaam aan toe en kneed tot je een heel droog deeg hebt. Afhankelijk van de droogte van je bloem en suiker moet je meer of minder melk gebruiken.
  • Maak er een bal van en zet even in de koelkast om te rusten. Dit maakt dat de boter weer hard en dat maakt het makkelijker rollen
  • Verwarm de oven voor op 150C en bekleed 2 bakplaten met bakpapier
  • Zet alle kinderen aan tafel en geef ieder een stuk van het deeg om kleine balletjes van te rollen ter grootte van knikkers.
  • Leg alle kruidnoten in rijen op de bakplaat en zorg voor flink wat ruimte tussen de balletjes.
  • Bak ze af in 15 tot 20 minuten tot ze mooi bruin zijn. Laat ze afkoelen en knapperig worden.