Ga terug

Zalm met piperade

Zalm met piperade, een tomaten paprika stoofsaus
Bereidingstijd45 min
Totale tijd45 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Baskisch
Trefwoord: Paprika, Tomaat, Zalm
Porties: 4 personen

Ingrediënten

Piperade

  • 2 uien grof gesnipperd
  • 2 tenen knoflook fijn gesneden
  • 30 ml olijfolie
  • 1 blik Gepelde tomaten uit blik San Marzano als je ze kan vinden
  • 2 Geroosterde paprika's in stukken
  • 1 el Rode wijn azijn

Zalm

  • 4x150 gram Zalmfilet
  • Olie om in te bakken

Instructies

  • Zet een pan met dikke bodem op het vuur. Voeg de olijfolie en de uien toe en bak op een laag vuur glazig.
  • Voeg de knoflook toe en bak 2 minuten mee
  • Voeg de tomaten, paprika en azijn toe en laat 30 tot 45 minuten stoven
  • Bak ondertussen de zalm. Zet een grote koekenpan op het vuur met een dikke bodem en laat heet worden.
  • Doe de olie in de pan en laat ook deze goed heet worden. Leg de zalm in de pan, met de mooie kant naar beneden. Bak aan één kant tot je de bovenkant van de vis langzaam gaar ziet worden. Keer de vis voorzichtig om. Laat de vis nog 1 a 2 minuten aan deze kant bakken.
  • Haal de vis uit de pan en laat hem even rusten op een bord. Bak ondertussen de rest van de zalmfilets op dezelfde manier.
  • Serveer de zalm met een lepel piperade en eventueel wat zoodles