Ga terug

Orzo met chorizo en garnalen

Lekker makkelijk recept voor
Bereidingstijd30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mediterraan
Porties: 4

Ingrediënten

  • 300 gram Orzo / Riso
  • 300 gram Garnalen of Gamba's
  • 200 gram Chorizo in dunne plakjes
  • 1 Ui gesnippert
  • 500 ml Gezeefde tomaten
  • 500 ml Kippenbouillon van een bouillonblokje
  • 400 gram Tasty tom tomaten
  • Basilicum ter garnering

Instructies

  • Optioneel: Verwarm de oven voor op 220C
  • Optioneel: Doe de tasty tom tomaten in een ovenschaal in de oven en rooster ze 20 tot 30 minuten
  • Zet een pan met dikke bodem op het vuur. Doe de chorizo in de pan (zonder olie). Bak tot het ver uit de chorizo is gelopen. Gier eventueel een teveel aan vet af.
  • Doe de ui bij de chorizo en fruit op een zacht vuur aan tot ze glazig worden
  • Voeg de rizo/orzo toe aan de pan en bak even kort mee
  • Voeg de gezeefde tomaat en bouillon toe en breng al roerend aan de kook. Laat 6 minuten al roerend op laag vuur koken
  • Voeg de garnalen toe en kook nog 3 minuten mee. De garnalen zijn roze geworden en de orzo is gaar.
  • Schep op een bord samen met de geroosterde tomaten

Notities

De kooktijd van de garnalen verschilt heel erg, afhankelijk van de grootte van de garnaal. Kijk daarom goed op de verpakking welke tijd je moet aanhouden.