Ga terug

Gekookte mosselen

Basis recept gekookte mosselen
Bereidingstijd10 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Porties: 2

Ingrediënten

  • 2 kg Mosselen
  • 1 zak Mosselgroente
  • 1 glas Witte wijn
  • Klontje boter of olijfolie

Instructies

  • Maak de verpakking van de mosselen open en loop na op gebroken schelpen.
  • Zet een grote pan op het vuur en met wat olie en/of klontje boter
  • Zet de mosselgroente aan in de pan zodat ze hun smaak kunnen afgeven
  • Doe de mosselen in de pan samen met het glas wijn
  • Doe een deksel op de pan en laat het geheel aan de kook komen
  • Schud de mosselen even om en laat, met een deksel op de pan, het vocht nog een keer aan de kook komen.
  • Giet 3/4 van het kookvocht af en serveer rechtstreeks uit de pan.

Notities

Het restje kookvocht houdt de mosselen langer warm. Hierdoor laat ik altijd een beetje in de pan zitten.