Ga terug

Zomerse quiche met asperges en tomaat

Heerlijke zomerse quiche met asperges en tomaten
Voorbereidingstijd1 uur 15 minuten
Bereidingstijd1 uur
Totale tijd2 uur 15 minuten
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Frans
Trefwoord: Quiche
Porties: 4

Equipment

  • Keukenmachine
  • Quichevormpjes 8cm (of een grote vorm)

Ingrediënten

Voor het deeg

  • 125 gr Roomboter
  • 250 gr Bloem
  • 10 ml Koud water
  • 1 tl Zout

Voor de vulling

  • 1/2 Prei
  • 100 gr Asperges
  • 200 gr Cherry tomaten
  • 1 el Crème fraîche
  • 1 el Olijfolie
  • 4 eieren
  • 100 ml melk

Instructies

Voor het Deeg

  • Mix de bloem, zout en de boter door elkaar met de keukenmachine
  • Voeg beetje bij beetje het water toe tot het deeg samenkomt. Soms heb je meer of minder water nodig. Dit is afhankelijk van het vochtgehalte van de bloem. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat een half uurtje rusten in de koelkast.
  • Rol het deeg uit en doe het in de quichevormpjes. Prik het deeg in met een vork en zet 15 tot 30 minuten in de vriezer om weer op te stijven.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Als de oven warm is geworden kan de bodem erin. Dek hem af met een bakpapier en vul met blind bakbonen. Laat 15 minuten garen in de oven. Verwijder dan het papier en de bonen en bak hem nog 10 minuutjes in de oven tot hij goudbruin is geworden. Haal uit de oven en laat afkoelen.
  • Snij de prei in halve ringen en bak zachtjes aan in een pan. Voeg de crème fraîche toe en roer tot deze is opgelost
  • Snij de asperges in dunne schijfjes en bewaar de koppen voor de garnering. Halveer de tomaten
  • Doe het prei mengsel onderop de taartbodem. Verdeel de asperges en tomaatjes erover.
  • Klop de eieren los met de melk en giet in de taart. Het makkelijkst is het om de taart vast in de oven te zetten en hier het eiermengsel er pas in te gieten. Dan hoef je de taart niet meer te bewegen om in de oven te krijgen.
  • Bak in 30 tot 40 minuten gaar