Voeg de suiker, boter en bloem toe in de keukenmachine. Pulseer tot er een zanderige structuur ontstaat.
Haal het deeg uit de machine en kneed het snel door
Snij 3 aardbeien in kleine blokjes en kneed door het deeg. Voeg eetlepel voor eetlepel bloem toe tot het deeg niet meer nat aanvoelt
Maak er een grote rol van en verpak in vershoudfolie
Leg 30 minuten tot 1 uur in de vriezer
Verwarm de oven voor op 175C
Haal het deeg uit de vriezer en snij er plakken van +/- 5mm van.
Leg de plakken op het bakblik met bakpapier. Leg ze goed uit elkaar, want ze lopen nog een beetje uit.
Snij de laatste aardbei in dunne plakjes en druk in het midden van de koekjes
Bak ze voor 14 tot 17 minuten of tot de randjes goudbruin zijn geworden
Optioneel: Zodra ze uit de oven komen zijn de koekjes nog heel warm en bijna vloeibaar. Voor een mooie nette rand, kan je ze nu uitsteken met een rond koekjesvormpje.
Laat de koekjes 5 minuten rusten voor je ze op een rooster verder laat afkoelen.