Ga terug

Aardbeien shortbread

Heerlijk basiskoekje van 1-2-3 zanddeeg met verse sappige aardbeien
Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd15 min
Rusttijd1 uur
Totale tijd1 uur 30 min
Gang: Koekjes
Keuken: Engels
Porties: 12 koekjes

Equipment

  • Keukenmachine
  • Bakplaat met bakpapiertje
  • Vershoudfolie

Ingrediƫnten

  • 100 gr Suiker
  • 200 gr Boter
  • 300 gr Bloem plus extra voor compenseren van het vocht van de aardbeien
  • 4 grote Aardbeien

Instructies

  • Voeg de suiker, boter en bloem toe in de keukenmachine. Pulseer tot er een zanderige structuur ontstaat.
  • Haal het deeg uit de machine en kneed het snel door
  • Snij 3 aardbeien in kleine blokjes en kneed door het deeg. Voeg eetlepel voor eetlepel bloem toe tot het deeg niet meer nat aanvoelt
  • Maak er een grote rol van en verpak in vershoudfolie
  • Leg 30 minuten tot 1 uur in de vriezer
  • Verwarm de oven voor op 175C
  • Haal het deeg uit de vriezer en snij er plakken van +/- 5mm van.
  • Leg de plakken op het bakblik met bakpapier. Leg ze goed uit elkaar, want ze lopen nog een beetje uit.
  • Snij de laatste aardbei in dunne plakjes en druk in het midden van de koekjes
  • Bak ze voor 14 tot 17 minuten of tot de randjes goudbruin zijn geworden
  • Optioneel: Zodra ze uit de oven komen zijn de koekjes nog heel warm en bijna vloeibaar. Voor een mooie nette rand, kan je ze nu uitsteken met een rond koekjesvormpje.
  • Laat de koekjes 5 minuten rusten voor je ze op een rooster verder laat afkoelen.