Ga terug

Gezouten karamelsaus

Romige karamelsaus op smaak gebracht met zout
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd10 minuten
Gang: Nagerecht
Porties: 6

Ingrediënten

  • 1 el Keukenstroop
  • 50 gr Suiker
  • 50 gr Bruine suiker
  • 50 gr Roomboter
  • 100 ml Slagroom
  • 1 tl maldon zout

Notities

Maldon zout is een zeezout in vlokkenvorm. Maldon zout is vrij makkelijk verkrijgbaar en staat tegenwoordig gewoon in de supermarkt. In het zoutschap. 
Dit zout lost vrij makkelijk op in de karamel. Heb je het niet en gebruik je het ook nooit, dan kan het ook door gewoon zeezout vervangen worden. Daarnaast is Maldon een heel fijn zout om vlak voor het serveren mee te zouten. Het is namelijk dun en knapperig, waardoor het makkelijk eet en het is zichtbaar en daardoor decoratief.