Ga terug

Gegrilde aubergine met knoflookyoghurt en zhoug

Heerlijk gegrilde aubergines met een frisse knoflook yoghurt en pittige zhoug. Lekker als lunch of als bijgerecht
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd10 min
Gang: Bijgerecht, lunch
Keuken: Midden-Oosters
Porties: 4

Equipment

  • Keukenmachine

Ingrediënten

  • 2 tot 4 Aubergines
  • Gedroogde chili vlokken naar smaak

Zhoug

  • 60 gram Koriander
  • 30 gram Peterselie
  • 6 Groene Chilipepers
  • 0.5 tl Kardamom
  • 1 tl Gemalen komijn
  • 0.5 tl Zout
  • 1 Limoen
  • 5 el Olijfolie

Voor de knoflookyoghurt

  • 125 gr Griekse of Turkse yoghurt
  • 2 tenen Knoflook
  • 30 gram Bladpeterselie
  • 30 gram Koriander
  • 1 Groene peper
  • 1 tl Gemalen Komijn
  • 0.5 tl Kardamom
  • 1 Limoen

Instructies

Voor de Zhoug

  • Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en maal fijn
  • Doe de zhoug in een kommetje

Voor de knoflooksaus

  • Doe alle ingrediënten, behalve de yoghurt in de keukenmachine en maal fijn.
  • Voeg de yoghurt toe aan de kruiden en pulseer nog een paar keer om alles goed te mengen.
  • Doe de saus in een kommetje

Voor de aubergine

  • Zet een grillpan op het vuur en laat goed heet worden
  • Snij ondertussen de aubergines in dikke plakken van ongeveer 2 cm
  • Leg de aubergines in grillplan en bak 2 a 3 minuten per kant
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Leg de aubergines op een bord met een lepel van de knoflookyoghurt en de zough. Besprenkel met gedroogde chili vlokken.