Ga terug

Pasta Ragù

Klassieke vleessaus met tomaat voor over de pasta. Perfect om in te vriezen
Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd2 uur
Totale tijd2 uur 30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Porties: 12

Ingrediënten

  • 750 gram Gehakt (1 of 2 soorten naar keuze, bijvoorbeeld half-om-half gehakt)
  • 125 gram Pancetta of ontbijtspek
  • 3 blikken Gepelde tomaten
  • 1 el Tomatenpuree
  • 2 Uien fijn gesneden
  • 3 tenen Knoflook fijn gesneden
  • 1 Winterpeen fijn gesneden
  • 2 stengels Bleekselderij fijn gesneden
  • 100 ml Rode wijn
  • 4 blaadjes Laurier
  • 1 handje Basilicum
  • 30 gram Parmezaanse kaas + extra om over de pasta te raspen

Instructies

  • Zet een grote pan op het vuur met een dikke bodem. Bak op een laag vuur de spekjes gaar.
  • Voeg het gehakt toe en bak het rul en bruin. Schep al het vlees uit de pan en houd apart
  • Fruit de ui aan in dezelfde pan, in het vet van het vlees. Voeg na 5 minuten de knoflook toe en bak kort mee.
  • Voeg dan de wortel en bleekselderij toe en fruit ook even mee.Voeg na 5 minuten het vlees weer toe aan de pan.
  • Mix de wijn met de tomatenpuree en voeg toe. Zet het vuur hoog en laat tot de helft inkoken.
  • Voeg de blikken tomaat toe, samen met de laurier en scheur de basilicum erbij
  • Rasp 30 gram parmezaanse kaas en voeg toe aan de saus en breng aan de kook.
  • Draai het vuur laag en laat het geheel nu op een zacht pitje minimaal 2 uur stoven. Roer af en toe de saus even door. Breng op smaak met zout en peper.