Ga terug

Pinda boontjes met kip

Snelle roerbak van boontjes en kip in een lekkere pindasaus
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd15 minuten
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Wok
Porties: 2

Equipment

  • Wok

Ingrediƫnten

  • 400 gram Haricots vert of sperziebonen
  • 200 gram Kipfilet
  • 1 Rode ui
  • 2 el Pindakaas
  • 1 el Sojasaus
  • 1 tl Vissaus
  • 3 Kaffir limoen blaadjes verkrijgbaar bij de toko
  • 1 el Olie
  • 2 el Sriracha naar smaak

Instructies

  • Zet alles klaar voor het wokken. Snij de boontjes in stukken van ongeveer 2 cm. Snij de ui partjes en de kipfilet in blokjes. Snij vervolgens de kaffir limoenblaadjes heel fijn.
  • Zet je wok op het vuur en laat goed heet worden.
  • Doe de olie in de wok, gevolgd door de kipfilet. Wok deze ongeveer 2 minuten.
  • Voeg de ui en limoenblaadjes toe en roerbak even mee.
  • Voeg de boontjes toe en wok nog 5 minuten. Voeg her en der een paar eetlepels water toe, zodat de boontjes een beetje beginnen te stomen
  • Als de boontjes bijna gaar zijn voeg je de vissaus, sojasaus en pindakaas toe. Naar smaak kan je sriracha toevoegen. Voeg ook de rest van het water toe tot er een pindasaus ontstaat