Ga terug

Falafel

Vegetarische en vegan falafel.
Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Wachttijd12 uur 30 minuten
Totale tijd13 uur 30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Midden-Oosters
Trefwoord: falafel, falafel maken
Porties: 4

Equipment

  • Keukenmachine

Ingrediƫnten

  • 200 gram Gedroogde kikkererwten geweekt
  • 1 ui grof gesneden
  • 60 gram Bladpeterselie grof gesneden
  • 30 gram Korianderblad grof gesneden
  • 1 Groene chili peper grof gesneden (of serrano of jalapeƱo)
  • 2 tenen Knoflook
  • 1 tl Gemalen komijn
  • 1 tl Zout
  • 1/2 tl Kardamom
  • 1/2 tl baksoda
  • 2 el Kikkererwtenmeel

Instructies

  • De avond van tevoren, week de kikkererwten in een grote bak met water. Ze worden 2 tot 3 keer zo groot, dus neem een ruime kom en ruim water
  • Was de gewelde kikkererwten in een vergiet en doe ze in de keukenmachine
  • Voeg de ui, peterselie, koriander, chili, knoflook, komijn en zout toe. Hak de boel fijn tot het lijkt op grof zand.
  • Doe de mix over in een kom en voeg de kikkererwtenmeel en baksoda toe. Meng goed door elkaar en zet vervolgens in de koelkast. Laat het daar minimaal 30 minuutjes staan.
  • Zet een pan op het vuur en laat de olie heet worden. Maak balletjes of schijfjes van het mengsel en leg deze in de pan. Bak om en om krokant en goudbruin. Leg op een keukenpapiertje.