Ga terug

Aardbeien poptarts

Lekkere aardbeien poptarts. Leuk om te maken met de kinderen
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Snacks
Keuken: Amerikaans
Porties: 12 stuks

Equipment

  • Foodprocessor of mixer

Ingrediënten

  • 400 gram Bloem
  • 125 gram Kristalsuiker
  • 1 el Bakpoeder
  • 150 gram Boter
  • 150 ml + 2 el Karnemelk
  • 500 gram Aardbeien vers of aardbeienjam
  • 100 gram Poedersuiker
  • Gekleurde suiker
  • Voedselkleurstof (naar keuze)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden
  • Doe de bloem, 75 gram kristalsuiker, bakpoeder met een snuf zout in de foodprocessor. Voeg boter toe en pulseer tot je een zanderige substantie hebt.
  • Doe het mengsel in een kom en meng het met de karnemelk tot je een uitrolbaar deeg hebt.
  • Rol het deeg uit op een schone werkbank met een beetje bloem
  • Snij het deeg in een vierkantjes van 12cm
  • Snij de aardbeien in stukjes
  • Beleg de helft van het deeg met de aardbeien en bestrooi met een lepeltje suiker. Smeer de randjes in met water en vouw dubbel.
  • Bak ze in 10 tot 12 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen op een rekje
  • (optioneel) Om ze te glazuren meng je het poedersuiker met 1 a 2 eetlepels karnemelk. Voeg, indien gewenst, een druppel kleurstof toe. Laat opstijven.

Notities

Mocht je deze pakketjes willen invriezen dan kan dat. Leg ze op bakpapier en laat naast elkaar invriezen. Eenmaal bevroren kan je ze in een bak/zak bewaren in de vriezen. Tijd om ze af te bakken? Doe ze dan bevroren in de oven en bak ze in 15 tot 20 minuten goudbruin.